Livvakten – Intressant och läsvärd

Boken Livvakten, vägen till monarken är skriven av Daniel Webb och Anders Johansson och handlar om den förstnämndes liv i Stockholms undre värld. Boken ger en inblick i hur mycket kontakter det finns mellan personer i den undre världen, kändiseliten och finanstopparna. Läsaren får veta vad som händer i VIP-rummen runt stureplan och på privata fester på de fina adresserna i Stockholm. Men det är inte bara fina salonger som är bokens miljö utan även Davids tid på häkten, domstolar och anstalter avhandlas. Sista delen av boken berör Davids tid som mellanhand i historien med bilder på kungen i sällskap med lättklädda flickor där kungens nära vänner försökte rentvå ”chefen” och undvika att bilderna läckte ut.

På omslaget står Mikael Persbrands omdöme ”Bättre än snabba cach”, ett betyg man ska ta med ett nypa salt då det i boken framkommer att han är nära vän med författaren och därmed får anses som inte helt opartisk. Livvakten är dock helt klart läsvärd och rekommenderas till alla som är intresserade av det Sverige vi idag lever i.

Relaterade inlägg

  • Uppföljning på Sigillet-bluffen Som jag skrev om fick jag i början av februari ett skumt brev från Sigillet i Västerås där de genom diverse påstående och luddiga formuleringar försökte få mig att skriva på ett avtal för att de skulle sköta min PPM-förvaltning. Idag kom det en påminnelse där de fortfarande påstår att jag är kund och deras lurendrejeribrev är viktig information.
  • Vad är en Monjo? Det är lite svårt att förklara men det är en maträtt som ser ut som en wrap, men med sallad som skal istället för bröd, fylld med lax, kyckling eller biff tillsammans med olika tillbehör. Allt tillagat utan onödiga tillsatser. Företaget är nystartat och produkterna har precis börjat säljas i butiker i fram för allt Västerås och Stockholm. Det ska väldigt roligt att hjälpa till med både webbsida och den digitala marknadsföringen och på så vis på nära håll följa företagets resa.
  • Salt med eller utan Jod? Hamnade i en rätt märklig diskussion med en annan kund på ICA idag angående Salt med eller utan Jod.
  • Mount Everest whisky Efter senaste resan är whiskyhyllan påfylld med ett udda inslag i form av en Mount Everest whisky. Hade på förhand inga större förväntningar på denna whisky och priset på runt 35 kronor för 180 ml gjorde inte att de steg. Men då vi tillbaka i Katmandu provsmakade whiskyn visade den sig vara fullt drickbar med en rätt len smak.
  • Drömelvan em-2012 Har nu pusslat ihop ett lag till Aftonbladets managerspel Drömelvan, eller EM-elvan som den nu heter under fotbolls-EM. Eftersom det offensiva spelet belönas så blev det en elva som på pappret är formidabelt obalanserat men det spelar ju ingen roll i sammanhanget.

Ämnen: , ,