Mat & dryckVästerås

Coppersmiths mikrobryggeri i Västerås

Ikväll var jag på bolagsstämma på Coppersmith’s som är ett mikrobryggeri i Västerås. Det där med mikrobryggeri är dock lite felvisande då det är relativt stort men det finns ju förvisso inte heller någon bestämd regler för vad som räknas om mikrobryggeri. Coppersmith själva pratar hellre om craft beer,  d.v.s hantverksmässigt tillverkad öl.

Det som skiljer Coppersmith från andra mikrobryggeri är att de även har en egen burklinje, vid sidan om flasklinjen. Coppersmith  anser att burk är en smart förpackning och jag håller med. Den är lätt, släpper inte in något ljus och är återvinningsbar. Bryggerier gör en hel del goda öl och mina två favortier är The Queen’s Pale Ale.

  • The Queen’s Pale Ale, en klassiskt amerikanskt med citrus och blomster i fokus. En fräsch humlesmak och arom möts här upp av en tydlig maltkropp för en fin balans.
  • The Pawn’s Pils,  En ljus, frisk och välhumlad pilsner. The Pawn’s Pils tog hem en bronsmedalj i kategorin ”Modern ljus lager på fat” på världens näst största ölfestival.