Efter några års uppehåll var det nu åter dags för två dagar med downhill på MTB. Denna gång besökte jag tillsammans med familjen Krogh Järvsö Bergscykel Park i natursköna Hälsingland. Anläggningen rekommenderas varmt för den som gillar downhill. Hela vistelsen var grymt bra, allt från boende och mat på  Bergshotellet till leder och personal i backarna. Enda besvikelsen var det åskoväder som svepte förbi och stängde liften under dryga timmen men det kunde ju inte anläggningen lastas för. Att de inte vill ha folk i en sittlift om blixten slår ner har jag full förståelse för.

Hotell i Järvsö

Vi bodde på Bergshotellet som ligger precis vid backen och i samma byggnad som hotellet finns även uthyrning av cyklar.

Boka Bergshotellet via Booking.com

Mina favoritleder i Järvsö

Barbro – Bra flyt men många sköna hopp

Ledbeskrivning från Järvsös hemsida: Den här leden är precis vad Järvsö Bergscykel Park står för – cykling för alla. Det finns stora velodromkurvor, sköna hopp sugande nedförsbackar och spännande utmaningar. I Barbro trivs alla sorters cyklister, allt ifrån fullblodsproffs till barnfamiljen som provar på downhill för första gången.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Vpi05vfaHXE[/embedyt]

 

En tuff brud – En teknisk utmaning

Ledbeskrivning från Järvsös hemsida: En tuff brud är en röd led som bjuder på det mesta. Stenhällar, tighta kurvor, broar, rullbara minidropp och bra med fart. Är du en duktig cyklist kommer du att uppskatta valmöjligheterna som finns i En tuff brud och är du nybörjare kommer du märka att du avancerar i din cykling.
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=FMDXX0MCRN4[/embedyt]