Google Tag Manager är ett kraftfullt verktyg som används för att hantera och spåra webbanalys och marknadsföringskoder på en webbplats. Istället för att behöva ändra koden på webbplatsen varje gång en ny kod ska läggas till eller ändras, kan allt hanteras centralt i Google Tag Manager. Detta gör processen enklare, mer effektiv och mindre riskfylld.

Här är fem fördelar med att använda Google Tag Manager:

 1. Enkelhet – Med Google Tag Manager kan du lägga till och hantera taggar utan att behöva kunna koda eller ha teknisk expertis.
 2. Snabbhet – Genom att använda Google Tag Manager kan taggar läggas till eller ändras mycket snabbare än om koden skulle behöva uppdateras manuellt.
 3. Flexibilitet – Du kan lägga till taggar för en mängd olika webbanalys- och marknadsföringsverktyg, vilket ger dig större flexibilitet i din mätning och analys.
 4. Säkerhet –  Genom att hantera taggar centralt minskar risken för kodkonflikter, och minskar därmed risken för att din webbplats slutar fungera som den ska.
 5. Mätning – Google Tag Manager gör det enklare att mäta viktiga data på din webbplats, till exempel konverteringar, händelser och användarbeteende.

Google Tag Manager kan användas för att hantera en mängd olika taggar, men några av de vanligaste taggarna inkluderar:

 1. Google Analytics – för att spåra användarbeteende och prestanda på webbplatsen.
 2. Google Ads – för att spåra konverteringar och mäta resultat från annonser.
 3. Facebook Pixel – för att spåra konverteringar och målgrupper på Facebook.
 4. LinkedIn Insight Tag – för att spåra konverteringar och målgrupper på LinkedIn.
 5. Twitter Ads Conversion Tracking – för att spåra konverteringar och mäta resultat från annonser på Twitter.
 6. Bing Ads Conversion Tracking – för att spåra konverteringar och mäta resultat från annonser på Bing-plattformen.

Det är viktigt att notera att taggar kan variera beroende på vilken typ av webbplats det gäller och vilka marknadsföringskanaler som används.