Whisky

Svenska poddar om whisky

En sammanställning av de svenska poddar om whisky som jag regelbundet lyssnar på. Ta fram en god whisky, sätt på dig hörlurarna och lär dig mer om whisky.

Whiskypodden från WhiskyABC

WhiskyABC är antagligen den största svenska största whiskypodd. Podden drivs av två whiskyfantaster som i podden går under namnen Doktorn och Professorn. De båda är enormt kunniga om ämnet och de munhuggs om vilken whisky som egentligen är bäst, gör reportage från mässor och destillerier, går in i labbet för att koka ihop något unikt varvat med nyheter, fakta och provningar.

Webbplats | Youtube

Whisky och annat gott

Whisky och annat gott är en podd om framförallt whisky men även en hel del annat gott. Drivs av två skåningar som är relativt nya på ämnet whisky vilket skiner igenom gällande kunskapen men det är en del av poddidén. De menar med det är att de är som så många andra, mycket intresserade av whisky  men vi vet inte så mycket om dem, tillverkning, smakning, do and dont’s och allt annat du kan tänka dig. Deras mål är för er men även för deras vinning lära sig mer för att kunna ha ännu lite trevligare nästa gång vi alla är på en whiskyprovning eller bara träffar kompisarna nästa gång!

Webbplats