MTBResor

MTB i Norrköping

MTB i Norrköping

Skogarna runt Norrköping bjuder på MTB-leder av hög klass och variation. 

Skyltade MTB-leder

När man kommer som MTB-turist till en ny plats tycker i varje fall jag att det är betydligt roligare att cykla på markerade MTB-leder istället för att köra enbart på känsla eller förlja en färgmarkering i Strava eller liknande app. I Norrköping finns det bra skyltade MTB-leder i Kolmården, Jursla och Kättsätter. Samtliga går i fin skog och består av tekniska partier blandat med fina skogsstigar. 

Kättsätter MTB-led

Vid Kättsätter i södra delen av Norrköping finns det två MTB-slingor som delvis går på samma sträckning.  MTB-lederna är 5 km och 7 km och består av en mix av snabba partier, tekniska delar och några knixiga småbackar. MTB-lederna i Kättsätter är liksom en en del andra leder i Norrköping  markerade med svart cykel på vit bakgrund.

Jursla MTB-led

 
MTB-lederna vid Jursla nordväst om Norrköping startar vid Lillsjön och slingrar sig sedan genom naturreservaten Jursla gammelskog och Lunnsjön. Den uppmärkta MTB-leden är 18 km lång och går längs skogsstigar genom kuperad terräng med öppna berghällar. Leden innehåller en del tekniska partier och går att korta av på några ställen. Skogarna vid Jursla innehåller även vandringsleder och ridstigar. MTB-lederna i Jursla  är liksom en en del andra leder i Norrköping  markerade med svart cykel på vit bakgrund.

Fläskbergets MTB-led

Fläskbergets MTB-led norr om Norrköping i närheten av Kolmården är 5,3 km lång och går längs skogsstigar genom kuperad terräng med öppna berghällar. Ett tekniskt avsnitt finns där det kan vara läge att göra ett stopp och njuta av utsikten över Bråviken och Norrköping. MTB-leden är uppmärkt med Norrköpings normala skyltning med svart cykel på vit bakgrund.