SEO

Jag arbetar med lokal sökmotoroptimering på QuickNet SEO-byrå i Västerås. Där hjälper jag många företag från Västerås med deras SEO och annan marknadsföring. För att förklara vad SEO är så är den enkla beskrivningen att det är arbetet som görs med innehåll, länkar, kod, bilder, laddtider med mera på en webbplats för att få den att synas så högt upp som möjligt i sökresultatet på Google. Om du till exempel på google söker på ”seo västerås” eller ”sökmotoroptimering västerås” så dyker förhoppningsvis den här sidan och QuickNet upp längst upp i resultatlistan. I den här bloggen kommer jag dela med mig om det jag lärt mig om sökmotoroptimering under de drygt 20 år jag jobbat med att få webbsidor att ranka bra i sökmotorer som Altavista, Bing och Google. Förutom att skriva om sökmotoroptimering på den här bloggen och på QuickNets webbplats så skriver jag om SEO och annan digital marknadsföring i Västerås Tidning Business som kommer ut en gång per kvartal. Västerås Tidning Business levereras till samtliga företag i Västmanland och artiklarna publiceras även på deras webbplats.

SEO

Wincher

Wincher är ett av de mest använda svenskutvecklade verktygen för personer som arbetar med SEO. Det är en lättanvänd och effektiv plattform som hjälper dig att förbättra din webbplats rankning i sökmotorer som Google. Genom att använda Wincher kan du enkelt spåra dina sökordspositioner och få insikt i hur du kan förbättra din SEO-strategi.

Read More
SEO

Snapback av domäner

Snapback är en tjänst som erbjuds av ett fåtal domän-aktörer och innebär en automatisk hantering av att registrera en domän i samband med att den frisläpps. Anledningen till att den domän släpps fri kan bland annat vara att ett bolag gått i konkurs, ägarens har missat att förnya den eller helt enkelt att den tidigare ägare tappat intresset för domänen. Det finns ett gäng svenska aktörer inom snapback av domäner. Gemensamt för alla är att de enbart tar betalt vid lyckad snapback vilket gör att du kan beställa via flera aktörer parallellt om det är en domän som du verkligen önskar få äga.

Read More
SEO

SEO för Duckduckgo

Sökmotorn Duckduckgo växer kraftig och kan nu vara värd att ta på allvar gällande SEO och annan digital marknadsföring för din wbbplats. SEO för Duckduckgo fungerar till stora delar på samma sätt som optimering för Google. Jobbar du aktivt med att regelbundet skapa relevant innehåll och med en genomtänkt länkstrategi för din webbplats rankar den med stor sannolikhet redan bra i sökresultatet.

Read More
SEO

SEO-nyheter

Att företagets webbplats rankar bra på Google och andra sökmotorer är en viktig del i mångas digitala marknadsföring. Eftersom förutsättningarna konstant ändras i takt med att sökmotorerna skruvar på sina algoritmer kan det vara bra att regelbundet uppdatera sig med ny information. Under den senaste tiden har det kommit en del nyheter som kan vara bra att ha koll på och därför har jag i en artikel i Västerås Tidning Business gjort en sammanställning av några av årets nyheter inom SEO-världen.

Read More
SEO

Trovärdighet på Google

I början av augusti 2018 lanserade Google en större algoritmuppdatering som snabbt det inofficiella namnet Google Medic Update eftersom den främst påverkar webbplatser inom medicin, hälsa och ekonomi. Även om den primärt påverkade dessa kategorier kan det vara värdefullt för alla som vill ha trafik från Google att tänka på de saker som gjordes extra viktigt i samband med uppdateringen.

Read More
SEO

Utnyttja den långa svansen

Eftersom många startar sin informationsinsamling på Google är det viktigt att din webbplats syns i resultatet på sökord som är relaterade till din verksamhet.  Ett misstag som många gör gällande innehållet är att inte tänka på det som kallas den långa svansen. Begreppet myntades 2014 av tidskriften Wireds chefredaktör Chris Anderson och innebär att marknaden för produkter som tidigare sålde väldigt dåligt ökar via ökad synlighet på Internet.

Read More