SEO

SEO-verktyg

Med tanke på det breda ämnet sökmotoroptimering är kan det vara tryggt och skönt att ha en bra verktygslåda att stötta sig emot.

  •  SEMrush är ett brett verktyg med många användbara funktioner. SEMrush kan användas för bland annat sökordsforskning och rankningsdata online, inklusive mätvärden som sökvolym och kostnad per klick.
  • Ahrefs är också ett allt-i-allo-verktyug för SEO med verktyg som hjälper dig att förbättra din webbplats, hitta ett ämne att skriva om eller övervaka hur din webbplats presterar.
  • Google Trends är ett verktyg från Google där man kan se söktrender för ett specifikt sökbegrepp samt jämföra olika sökbegrepps popularitet över tid. Man kan även se vilka sökbegrepp som trendar i olika regioner.
  • Google Search Console är nästintill ett obligatoriskt verktyg för alla som arbetar med SEO. Search Console är bästa och nästan enda sättet där du direkt från Google kan få teknisk information som problem med indexering, mobilanpassning, core web vitals, rich snippets och säkerhet på din webbålats.