Ekonomi

Svenska poddar om börs och ekonomi

En sammanställning av de svenska poddar om börs, investeringar och ekonomi som jag regelbundet lyssnar på.

Börspodden

Johan & John, två daytraders med många års erfarenhet från finansmarknaden delar med sig av sina tankar och idéer i en podcast kallad Börspodden. För den oinvigde kan en podcast närmast liknas vid ett radioprogram. Hör herrarna diskutera aktuella aktier, berätta skrönor från marknaden och dela med sig av rykten ”på stan”.

Webbplats

Kapitalet

Kapitalet är ett poddradioprogram med reportage om finans, ekonomi och samhälle. Ett nytt avsnitt publiceras varje måndag. Programmet, som ursprungligen hette Fondpodden, sjösattes första gången hösten 2014, och utgjordes då av intervjuer om sparande och privatekonomi.

Webbplats

Sparpodden

En podd om sparande och investeringar från Nordnet.

Webbplats

FillOrKill

FillOrKill-podden är en podcast om börs och finans som drivs av tre anonyma daytraders. Poddavsnitten
släpps en gång per vecka och behandlar alltifrån relevanta börsnyheter, makroekonomi, trading och mycket mer.

Webbplats

Pratapengar

#PrataPengar är podden där Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé och Nicklas Andersson tar upp frågorna som rör sparande, aktier, fonder, privatekonomi, börsen, pension och mycket mer!

Webbplats

Pengar och Politik

Du vill ha bättre koll när du lyssnar på ekonominyheterna. Du vill ha argument och kött på benen i debatten. Lyssna när Jenny Lindahl snackar med Sandro Scocco och gäster om gränslandet mellan ekonomi och politik i Arena Idés ekonomipodd.

Soundcloud

Omvärldspodden

Välkommen till omvärldspodden från Carnegie Private Banking. Podden för dig som vill ha koll på investeringsklimatet och vad som är viktigt för dina placeringar. Omvärldsstrategerna: Helena Haraldsson och Henrik Von Sydow tar upp 3 viktiga omvärldshändelser
inom makro & politik som påverkar de finansiella marknaderna.

Soundcloud