MTB

Mountainbike

Mountainbike är en fantastisk sport som kan utövas av människor i alla åldrar. Det är ett utmanande och roligt sätt att komma ut och njuta av naturen. Mountainbike kan utövas på stigar, leder eller vägar. Terrängen kan vara platt eller kuperad och det finns leder för alla nivåer av cyklister.

Hur börjar man med mountainbike?

Det är både enkelt och svårt att komma igång. Det enkla svaret är att hyra eller låna en cykel från din lokala cykelaffär och ge dig ut på stigarna. Att cykla, som de flesta saker i livet, kräver övning för att behärska det.

Vad menas med Hardtail-MTB

Att köpa en mountainbike kan vara förvirrande eftersom det finns så många olika typer av av mountainbikes på marknaden. Hardtails är cyklar med fjädring framtill som gör det lättare att cykla i grov terräng. Dessa cyklar är perfekta för nybörjare som precis har börjat.

Vad menas med fulldämpad cykel?

En annan populär typ av mountainbike är en cykel med full fjädring. En mountainbike med full fjädring är perfekt för cyklister som vill ha en bekvämare och mer kontrollerad körning. Dessa cyklar har stötdämpare på fram- och bakhjulen som absorberar stötar och vibrationer från leden, vilket gör åkturen smidigare. Detta hjälper också till att förebygga trötthet, vilket kan vara ett problem på långa turer. Helämpade cyklar är dyrare än hardtails, men de är värda investeringen om du planerar att cykla regelbundet.