Ekonomi

Svenska poddar om ekonomi

Med många timmar på motionscykeln eller till fots under promenader brukar jag oftast lyssna på någon intressant poddcast inom mina favoritområden samhälle, ekonomi, träning, marknadsföring eller webb. Här har jag listat några av de svenska poddar jag brukar lyssna på inom ekonomi, har du tips på fler liknande så tar jag gärna emot tips via e-post eller twitter.

Börspodden

I Börspodden, som är en fristående podd men som presenteras av Avanza,  delar två daytraders  med sig av sina tankar och idéer om aktuella aktiersamt berätta skrönor från marknaden och delar med sig av rykten ”på stan”.  Johan & John har många års erfarenhet från finansmarknaden i sina roller som daytraders.
www.borspodden.se

Sparpodden

Sparpodden är en Podcast från Nordnet om frågorna som rör din plånbok och ditt sparande. Programledare är Nordnets innovationschef Jan Dinkelspiel och sparekonom Günther Mårder. Lyssnarna styr agendan genom att skicka in sina frågor via sociala medier under hashtaggen #sparpodden.
www.nordnet.se/sparpodden

STOCKholmsbörsen

STOCKholmsbörsen är en poddradio där Placera pratar om investeringar och olika frågor som påverkar finansmarknaderna. Deras syfte med poddradion är att kunna ge ett nytt perspektiv på deras rekommendationer och nyheter samt kommentera händelser och aktier som inte alltid får plats i deras bevakning.
www.avanza.se/placera/aktiepodden.html

Fondpodden

Fondpodden guidar dig genom den snåriga fonddjungeln, förbi fällor och förhoppningsvis leder den dig till den stora skatten. Men mest av allt hoppas vi att du lär dig något om ditt förmodligen största sparande: fonder!
blogg.avanza.se/avanza/category/fondpodden/

Startuppodden

Startuppodden är Sveriges ledande podcast om entreprenörskap inom de digitala och tekniska områdena. Ipodden intervjuas framstående svenska entreprenörer i långa, personliga intervjuer. Syftet är att ge en mer nyanserad, och därmed även mer verklighetsnära, bild av hur det är att skapa och bygga upp moderna startups, med allt var det innebär av hårt arbete, envishet, vilja att lära och lära om.
www.startuppodden.se

Digitalpodden

I Digitalpodden rapporterar och analyserar Dagens industris reportar Olle Aronsson och Stefan Lundell vad som händer i den svenska internetindustrin.
http://digitalpodden.podbean.com/