Resor

Längdåkning och stuga i Harsa

Harsa i Hälsingland är en riktig pärla för skidentusiaster

Området är känt för sin storslagna natur, med höga berg och djupa dalar som skapar en sagolik inramning för skidåkning. På vintern ligger ett mjukt och glittrande snötäcke över landskapet, vilket gör skidåkning i Harsa till en oförglömlig upplevelse.

Förutom den fantastiska skidåkningen är Harsa även en mycket snösäker destination. Under hösten och våren kan man uppleva fina snöförhållanden på grund av Harsas unika geografiska läge. Med sitt höga läge och närheten till havet kan området behålla sin snö under en längre period än andra platser i Sverige.

Harsa har ett stort utbud av skidspår för både klassisk och skateåkning, med varierande svårighetsgrader som passar både nybörjare och erfarna åkare. För de som vill utmana sig lite extra finns det även backar och utförsåkning i området.

Harsa erbjuder även möjlighet att åka längdskidor i fantastiska omgivningar bortom pisterna. Här kan man uppleva en tystnad och stillhet som är svår att hitta någon annanstans. Omgiven av höga berg och djupa skogar, är skidåkningen i Harsa en unik upplevelse för alla som älskar utomhusaktiviteter.

Sammanfattningsvis är Harsa en riktig pärla för skidåkning på vintern. Med sin snösäkerhet under höst och vår, och sitt vackra landskap, är Harsa en destination som man inte får missa. Här finns det något för alla, oavsett om man är en erfaren åkare eller en nybörjare som vill uppleva skidåkningens magi.

Stugor i Harsa

Området runt Harsa erbjuder ett flertal olika boenden nära skidspåren.

Stuga via AirBnB

Helt nybyggt fritidshus i Harsa med fantastiskt läge. Här finner ni lugn och ro med magisk utsikt över Harsasjön och vackra naturomgivningar. Stugan ligger alldeles intill längdskidspåret med tillgång till 80 km välpreparerade längdskidspår – Ski In Ski Out.