Visa en film för endast facebookfans

Fick frågan från en kund på hur de skulle göra för att endast visa en film för de som valt att gilla deras facebooksida. De vanliga filmerna som man kan ladda upp i loggen blir synliga för alla. Lösningen blev att skapa en undersida genom fbml-applikationen och sedan lägga in filmen som en flashfilm (swf). För att endast visa innehållet för de som valt att gilla  sidan användes koden nedan.

<fb:visible-to-connection>

<Fb:swf
swfsrc=’Ange sökväg till swf-filen’

imgsrc=’Ange sökväg till bilden’

width=’640′ height=’480′ />

<fb:else>Klicka gilla ovan för att se filmen</fb:else>

</fb:visible-to-connection>

Förklaring

swfsrc = Här ska du ange sökvägen till swf-filen

imgsrc = Här ska du länka till en bild som blir klickbar för att starta filmen.

Konvertera filmer från mp4 till swf
Kunden använder sin digitalvideokamera för att skapa filmen och den lagrar dem som mp4. För att konvertera filmerna användes programmet Aimersoft.

Trialversionen fungerar för filmer upp till tre minuter. Fullversionen kostar $35.95.

 1. Klicka på download windows version
 2. Spara filen på skrivbordet
 3. Klicka på filen och kör installationsprogrammet.
 4. Nä programmet startat väljer du din mp4-film i det vänstra fönstret.
 5. Klicka på rullisten för profile och välj online video >> swf
 6. Välj vid output var du vill spara filen
 7. Klicka på start

 

Relaterade inlägg

 • Konvertera från youtube till gif Eftersom det nu går att visa gif-animationer direkt i flödet på twitter kan det uppstå situationer då man vill konvertera ett klipp på youtube till en gif att ladda upp på Twitter. Det finns mängder av verktyg och webbplatser som kan hjälpa dig med detta men här kommer ett förslag på lösning.
 • Hantverkare med usel planering Fick en lapp i brevlådan idag och kan konstatera att en del hantverkare är riktigt usla i sin kundhantering.
 • USB-kondom och betalkortskydd Exempel på produkter som för en relativt liten summa gör ditt vardagliga liv lite säkrare.
 • Konvertera .Numbers till Excel Har du fått en fil med ändelsen .numbers som du inte kan öppna på din PC så finns det lite olika vägar att gå. Antingen så ber du den du fick filen att i iWork spara filen som en excel-fil eller så använder du någon webbtjänst för att konvertera den till excel.
 • Ändra bildadressen i WordPress Om du av någon anledning byter adress till en hemsida byggd i wordpress finns risken att inte sökvägarna till bilderna ändras. och därmed slutar fungera. Du kan ordna detta genom att uppdatera bildadressen i wordpress via phpMyAdmin.

Ämnen: ,