Svenska poddar om whisky

En sammanställning av de svenska poddar om whisky som jag regelbundet lyssnar på. Ta fram en god whisky, sätt på dig hörlurarna och lär dig mer om whisky.

Whiskypodden från WhiskyABC

WhiskyABC är antagligen den största svenska största whiskypodd. Podden drivs av två whiskyfantaster som i podden går under namnen Doktorn och Professorn. De båda är enormt kunniga om ämnet och de munhuggs om vilken whisky som egentligen är bäst, gör reportage från mässor och destillerier, går in i labbet för att koka ihop något unikt varvat med nyheter, fakta och provningar.

Webbplats | Youtube

Whisky och annat gott

Whisky och annat gott är en podd om framförallt whisky men även en hel del annat gott. Drivs av två skåningar som är relativt nya på ämnet whisky vilket skiner igenom gällande kunskapen men det är en del av poddidén. De menar med det är att de är som så många andra, mycket intresserade av whisky  men vi vet inte så mycket om dem, tillverkning, smakning, do and dont’s och allt annat du kan tänka dig. Deras mål är för er men även för deras vinning lära sig mer för att kunna ha ännu lite trevligare nästa gång vi alla är på en whiskyprovning eller bara träffar kompisarna nästa gång!

Webbplats

Relaterade inlägg

  • Svenska poddar om börs och ekonomi En sammanställning av de svenska poddar om börs, investeringar och ekonomi som jag regelbundet lyssnar på.
  • Svenska poddar om webb och digital marknadsföring En sammanställning av de poddar om webb och digital marknadsföring som jag regelbundet lyssnar på.
  • Besök på Gammelstilla Whisky Efter ett stort antal whiskyresor till Skottland besökte jag igår för första gången ett svenskt whiskydestilleri. Efter det att Mackmyra startade i slutet av nittiotalet har nu ett drygt tiotal destillerier tillverkning av svensk whisky. Gårdagens utflykt gick till Gammelstilla Whisky utanför Torsåker i Gästrikland. Whiskydestilleriet ligger i enormt vacker bruksmiljö på Gammelstilla Bruk ett bruk med en historia från 1650-talet.
  • Svensk whisky Svenska staten gjorde under 60-talet gjorde ett kort försök med att starta tillverkning av svensk whisky men den riktiga starten till den svenska whiskyproduktionen var när Mackmyra öppnande kranarna runt milleniumskiftet. Efter det har det regelbundet öppnat destillerier som tillverkar svensk whisky. De flera destillerierna är väldigt små och säljer i princip enbart sin whisky via försäljning av hela fat, oftast i storleken 30 liter.
  • Mount Everest whisky Efter senaste resan är whiskyhyllan påfylld med ett udda inslag i form av en Mount Everest whisky. Hade på förhand inga större förväntningar på denna whisky och priset på runt 35 kronor för 180 ml gjorde inte att de steg. Men då vi tillbaka i Katmandu provsmakade whiskyn visade den sig vara fullt drickbar med en rätt len smak.

Ämnen: , ,