Svenska poddar om ekonomi

Med många timmar på motionscykeln eller till fots under promenader brukar jag oftast lyssna på någon intressant poddcast inom mina favoritområden samhälle, ekonomi, träning, marknadsföring eller webb. Här har jag listat några av de svenska poddar jag brukar lyssna på inom ekonomi, har du tips på fler liknande så tar jag gärna emot tips via e-post eller twitter.

Börspodden

I Börspodden, som är en fristående podd men som presenteras av Avanza,  delar två daytraders  med sig av sina tankar och idéer om aktuella aktiersamt berätta skrönor från marknaden och delar med sig av rykten ”på stan”.  Johan & John har många års erfarenhet från finansmarknaden i sina roller som daytraders.
www.borspodden.se

Sparpodden

Sparpodden är en Podcast från Nordnet om frågorna som rör din plånbok och ditt sparande. Programledare är Nordnets innovationschef Jan Dinkelspiel och sparekonom Günther Mårder. Lyssnarna styr agendan genom att skicka in sina frågor via sociala medier under hashtaggen #sparpodden.
www.nordnet.se/sparpodden

STOCKholmsbörsen

STOCKholmsbörsen är en poddradio där Placera pratar om investeringar och olika frågor som påverkar finansmarknaderna. Deras syfte med poddradion är att kunna ge ett nytt perspektiv på deras rekommendationer och nyheter samt kommentera händelser och aktier som inte alltid får plats i deras bevakning.
www.avanza.se/placera/aktiepodden.html

Fondpodden

Fondpodden guidar dig genom den snåriga fonddjungeln, förbi fällor och förhoppningsvis leder den dig till den stora skatten. Men mest av allt hoppas vi att du lär dig något om ditt förmodligen största sparande: fonder!
blogg.avanza.se/avanza/category/fondpodden/

Startuppodden

Startuppodden är Sveriges ledande podcast om entreprenörskap inom de digitala och tekniska områdena. Ipodden intervjuas framstående svenska entreprenörer i långa, personliga intervjuer. Syftet är att ge en mer nyanserad, och därmed även mer verklighetsnära, bild av hur det är att skapa och bygga upp moderna startups, med allt var det innebär av hårt arbete, envishet, vilja att lära och lära om.
www.startuppodden.se

Digitalpodden

I Digitalpodden rapporterar och analyserar Dagens industris reportar Olle Aronsson och Stefan Lundell vad som händer i den svenska internetindustrin.
http://digitalpodden.podbean.com/

 

Relaterade inlägg

  • Svenska poddar om börs och ekonomi En sammanställning av de svenska poddar om börs, investeringar och ekonomi som jag regelbundet lyssnar på.
  • Recept på fiskburgare De senaste fem åren har jag tillbringar en vecka varje höst på fiskeresa i Norge. Fisket är oftast väldigt bra vilket gör att jag vid hemkomsten kan fylla upp frysen med bland annat torsk, makrill och sej. Torsken och makrillen brukar jag helt enkelt tillaga genom att steka filéerna i smör och i torskens fall även med ströbröd. Av sejen gör jag antingen fiskgratäng eller fiskburgare. Fiskekaker kallas de i norge och är både enkla och goda.
  • Vasaloppet på 7:23:57 I söndags roade jag mig med att för första gången åka det riktiga vasaloppet efter att en gång för 10 år sedan åkt öppet spår. Sträckan på nio mil är ju densamma men bland skidåkare verkar det bara vara det stora loppet som räknas. Som medlem i IFK Västerås Skidklubb kunde jag åka med deras arrangerade resa vilket var riktigt skönt då allt runt omkring redan var ordnat. Just nu känns det inte som jag kommer åka nästa år utan då enbart köra de kortare och roligare loppen i stil med Engelbrektsloppet, Norrbärke Ski Marathon och Bergebo Ski marathon.
  • Skumt brev från Sigillet i Västerås Idag innehöll brevlådan ett lite märkligt brev från Sigillet i Västerås innehållande ett förvaltningsavtal för mina PPM-fonder. Det första jag reagerade på var att brevet har rubriken Bästa Sigilletkund trots att jag aldrig varit kund där. Det andra jag reagerade på var att förvaltningsavtalet var förifyllt inklusive fullständigt personnummer. Det tredje jag reagerade på var att de även skickade med en förifyll blankett med en uppsägning på en förvaltning jag aldrig haft och de dessutom på sidan innan vill att jag ska teckna.
  • Uppföljning på Sigillet-bluffen Som jag skrev om fick jag i början av februari ett skumt brev från Sigillet i Västerås där de genom diverse påstående och luddiga formuleringar försökte få mig att skriva på ett avtal för att de skulle sköta min PPM-förvaltning. Idag kom det en påminnelse där de fortfarande påstår att jag är kund och deras lurendrejeribrev är viktig information.