Mount Everest whisky

Mount everest whisky

Efter senaste resan är whiskyhyllan påfylld med ett udda inslag i form av en Mount Everest whisky.  På flaskan finns beskrivningen ”A blend of malt whisky from Scotland and Nepalese alcohol of the highest quality” vilket ganska bra förklarar vad det handlar om. Mina flaskor Everest whisky köpte jag i byn Lukla under en vandring som var tänkte att gå till Everest base camp  men som på grund av höjdsjuka blev lite kortare. Hade på förhand inga större förväntningar på denna whisky och priset på runt 35 kronor för 180 ml gjorde inte att de steg. Men då vi tillbaka i Katmandu provsmakade whiskyn visade den sig vara fullt drickbar med en rätt len smak. Inget jag kommer öppna för att njuta av en whisky men ett bra minne och även en bra present till mina whiskysamlande vänner.

Namn: Mount Everest whisky
Destilleri:  Shree
Typ: Blended whisky
Land: Nepal

Relaterade inlägg

  • Resor till skottland Årets reseschema börjar ta form även om det är mycket kvar att planera. Förutom en fotbollsresa till London och en sväng till chefens brors pensionat i Duved lutar det åt att det blir två resor till Skottland. Anledning till att det blir två resor till Skottland är en av mina bästa vänner driver en resebyrå för Skottlandsresor och jag brukar hänga med när det är dags att reka nya reserutter.
  • Bruichladdich octomore är världens rökigaste whisky Under min whiskyresa till Islay i Skottland förra veckan provsmakade jag och köpte en flaska av världens rökigaste whisky, nämligen Bruichladdich octomore. Rökigheten i whisky kommer från hur länge kornet röks med torv under torkningen och för octomore är det rätt länge för den är galet rökig. Läs mer om världens rökigaste whisky Läs mer om Bruichladdich
  • Whiskyresa till Oban, Islay och Cambpeltown Den 6-12 maj var jag återigen iväg på en whiskyresa till Skottland. Denna gång besökte vi i tur och ordning Oban, Islay och Cambpeltown. Som vanligt besökte vi en hel del destillerier och smakade där på ett helt gäng trevligt whiskysorter.
  • Lukla Tenzing-Hillary Airport, Nepal Är nyligen hemkommen från en vandringsresa till Everest base camp. innan resan googlade lukla airport och möttes av ett youtube-klipp med rubriken Lukla Tenzing-Hillary Airport, Nepal, No. 1 Most Extreme and Dangerous Airport!
  • Vandringsresa till Everest Base Camp i Nepal Är nyligen hemkommen efter nästan tre veckor i Nepal där målet var att vandra upp till baslägret på Everest (5365 m) samt bestiga toppen Kala Patthar (5545 m). Tyvärr blev min kropp allt för mycket påverkad av höjden för att jag skulle kunna nå hela vägen fram. Min vandring vände i Gorek Shep på 5200 meters höjd. Kändes inte alls roligt att ha flugit över halva jordkloten och gått i 10 dagar för att sedan få ge upp med 3 timmars vandring kvar till målet

Ämnen: , , ,