Coppersmiths mikrobryggeri i Västerås

Ikväll var jag på bolagsstämma på Coppersmith’s som är ett mikrobryggeri i Västerås. Det där med mikrobryggeri är dock lite felvisande då det är relativt stort men det finns ju förvisso inte heller någon bestämd regler för vad som räknas om mikrobryggeri. Coppersmith själva pratar hellre om craft beer,  d.v.s hantverksmässigt tillverkad öl.

Det som skiljer Coppersmith från andra mikrobryggeri är att de även har en egen burklinje, vid sidan om flasklinjen. Coppersmith  anser att burk är en smart förpackning och jag håller med. Den är lätt, släpper inte in något ljus och är återvinningsbar. Bryggerier gör en hel del goda öl och mina två favortier är The Queen’s Pale Ale.

  • The Queen’s Pale Ale, en klassiskt amerikanskt med citrus och blomster i fokus. En fräsch humlesmak och arom möts här upp av en tydlig maltkropp för en fin balans.
  • The Pawn’s Pils,  En ljus, frisk och välhumlad pilsner. The Pawn’s Pils tog hem en bronsmedalj i kategorin ”Modern ljus lager på fat” på världens näst största ölfestival.

Relaterade inlägg

  • Matvandring i Västerås Gick idag på min första matvandring i Västerås, eller egentligen min första matvandring över huvud taget. En matvandring går ut på att man i sällskap med en guide besöker ett antal restauranger i en stad. På varje restaurang får man ett smakprov från deras meny och en tillhörande dryck. Här i Västerås arrangeras matvandringen av Bra-AW och en extra bonus med den är att hela deltagaravgiften går till välgörande ändamål som idag var Västerås Stadsmission.
  • Svenska poddar om whisky En sammanställning av de svenska poddar om whisky som jag regelbundet lyssnar på.
  • Mexikansk restaurang i Västerås Utbudet av restauranger i Västerås fortsätter att förbättras, det senaste tillskottet är egentligen inte en ny restaurang men Lobbybaren på Hotel Plaza har helt gjort om kvällskonceptet och kör nu vällagad mexikansk mat. Bakom den nya menyn står kockarna på hotel Plaza plus Christoffer Magnusson Domeij från The Nutmeg House i Västerås. Jag fick möjligheten att prova ett urval från menyn för några veckor sedan och det var riktigt gott så jag ska absolut besöka restaurangen nu när de har öppnat.
  • Svenska whiskydestillerier Antalet svenska whiskydestillerier ökar hela tiden och även om jag är intresserad av whisky så har jag inte riktigt hängt med i utvecklingen. Såg av en slump att det öppnats ett whiskydestillerie i Årgäng som jag aldrig hört talas om. Jag satte mig därför och letade runt för att se om det var något mer jag missat.
  • Premiärbesök på Folkets och Nom Igår körde jag och två vänner en utekväll med besök på dem två nytillskotten i Västerås nöjesliv. Efter att ha börjat med öl, burgare och fotboll på World of beer gick vi först vidare till Folkets bar för att sedan avsluta kvällen på Nom. Gillade helt klart båda ställena. Fina lokaler, avspänt och lagom mycket folk.

Ämnen: