Coppersmiths mikrobryggeri i Västerås

Ikväll var jag på bolagsstämma på Coppersmith’s som är ett mikrobryggeri i Västerås. Det där med mikrobryggeri är dock lite felvisande då det är relativt stort men det finns ju förvisso inte heller någon bestämd regler för vad som räknas om mikrobryggeri. Coppersmith själva pratar hellre om craft beer,  d.v.s hantverksmässigt tillverkad öl.

Det som skiljer Coppersmith från andra mikrobryggeri är att de även har en egen burklinje, vid sidan om flasklinjen. Coppersmith  anser att burk är en smart förpackning och jag håller med. Den är lätt, släpper inte in något ljus och är återvinningsbar. Bryggerier gör en hel del goda öl och mina två favortier är The Queen’s Pale Ale.

  • The Queen’s Pale Ale, en klassiskt amerikanskt med citrus och blomster i fokus. En fräsch humlesmak och arom möts här upp av en tydlig maltkropp för en fin balans.
  • The Pawn’s Pils,  En ljus, frisk och välhumlad pilsner. The Pawn’s Pils tog hem en bronsmedalj i kategorin ”Modern ljus lager på fat” på världens näst största ölfestival.

Relaterade inlägg

  • The Nutmeg House – Christoffers mat i Västerås Igår gästade jag och ett gäng vänner kocken christoffers och hans hemmarestaurang The Nutmeg House i Västerås. Med hemmarestaurang menas att man gästar huset Christoffer och hans familj bor i och där serveras man en 5 rättersmeny som är hemlig för dig som gäst. Utöver de 5 rätterna så serveras snacks till fördrinken och kaffegodis till kaffet.
  • Besök på Gammelstilla Whisky Efter ett stort antal whiskyresor till Skottland besökte jag igår för första gången ett svenskt whiskydestilleri. Efter det att Mackmyra startade i slutet av nittiotalet har nu ett drygt tiotal destillerier tillverkning av svensk whisky. Gårdagens utflykt gick till Gammelstilla Whisky utanför Torsåker i Gästrikland. Whiskydestilleriet ligger i enormt vacker bruksmiljö på Gammelstilla Bruk ett bruk med en historia från 1650-talet.
  • Mexikansk restaurang i Västerås Utbudet av restauranger i Västerås fortsätter att förbättras, det senaste tillskottet är egentligen inte en ny restaurang men Lobbybaren på Hotel Plaza har helt gjort om kvällskonceptet och kör nu vällagad mexikansk mat. Bakom den nya menyn står kockarna på hotel Plaza plus Christoffer Magnusson Domeij från The Nutmeg House i Västerås. Jag fick möjligheten att prova ett urval från menyn för några veckor sedan och det var riktigt gott så jag ska absolut besöka restaurangen nu när de har öppnat.
  • Svensk whisky Svenska staten gjorde under 60-talet gjorde ett kort försök med att starta tillverkning av svensk whisky men den riktiga starten till den svenska whiskyproduktionen var när Mackmyra öppnande kranarna runt milleniumskiftet. Efter det har det regelbundet öppnat destillerier som tillverkar svensk whisky. De flera destillerierna är väldigt små och säljer i princip enbart sin whisky via försäljning av hela fat, oftast i storleken 30 liter.
  • Premiärbesök på Folkets och Nom Igår körde jag och två vänner en utekväll med besök på dem två nytillskotten i Västerås nöjesliv. Efter att ha börjat med öl, burgare och fotboll på World of beer gick vi först vidare till Folkets bar för att sedan avsluta kvällen på Nom. Gillade helt klart båda ställena. Fina lokaler, avspänt och lagom mycket folk.

Taggar: