Skumt brev från Sigillet i Västerås

Idag innehöll brevlådan ett lite märkligt brev från Sigillet i Västerås med ett förvaltningsavtal för mina PPM-fonder.

Det första jag reagerade på var att brevet har rubriken Bästa Sigilletkund trots att jag aldrig varit kund där.

Det andra jag reagerade på var att förvaltningsavtalet var förifyllt inklusive fullständigt personnummer.

Det tredje jag reagerade på var att de även skickade med en förifyll blankett med en uppsägning på en förvaltning jag aldrig haft och de dessutom på sidan innan vill att jag ska teckna.

Det tredje jag reagerade på är att hela tre bolag är inblandade i brevet. Sigillet Västerås som avsändare av brevet, Hansa  Person L & P AB som förmedlarkontor samt Naventi Kapitalförvalning AB  med vilket avtalet tecknas.

Naventi ska dock ha beröm över att de i fondjämförelsen tar med en av sina fonder som de senaste åtta åren gått 11 procentenheter sämre än OMX-index. Sen kan man kanske tycka att bara jämföra med OMX-index inte känns helt relevant då väldigt få sparare förmodligen har 100% sverigefonder i sina ppm-portföljer.

Frågan jag ställer mig nu är ju om det är oavsiktlig luddighet eller ett helt enkel bara handlar om att försöka lura sig till nya kunder då de nya reglerna för att stoppa massfondbyten gjort den tidigare PPM-förvaltningen omöjlig.

Relaterade inlägg

  • Uppföljning på Sigillet-bluffen Som jag skrev om fick jag i början av februari ett skumt brev från Sigillet i Västerås där de genom diverse påstående och luddiga formuleringar försökte få mig att skriva på ett avtal för att de skulle sköta min PPM-förvaltning. Idag kom det en påminnelse där de fortfarande påstår att jag är kund och deras lurendrejeribrev är viktig information.
  • Tankar om Västerås Skidtunnel Förra veckan skrev Västerås kommunstyrelsen på en avsiktsförklaring om att en skidtunnel ska byggas på Rocklundaområdet i Västerås. Skidtunneln blir 1,5 kilometer lång och ska enligt tidsplanen invigas hösten 2013. Västerås stad ska enligt uppgift teckna ett avtal om att betala 8 miljoner per år i 18 år vilket ger en utgift på 144 miljoner kronor.
  • Ny webb för trälackering i Västerås Har hjälpt en av mina vänner att göra en ny webbplats till hans företag Mälardalens Trälackering AB. De utför lackering av det mesta som är gjort av trä som till exempel möbler, dörrar och köksluckor.
  • Vad är en Monjo? Det är lite svårt att förklara men det är en maträtt som ser ut som en wrap, men med sallad som skal istället för bröd, fylld med lax, kyckling eller biff tillsammans med olika tillbehör. Allt tillagat utan onödiga tillsatser. Företaget är nystartat och produkterna har precis börjat säljas i butiker i fram för allt Västerås och Stockholm. Det ska väldigt roligt att hjälpa till med både webbsida och den digitala marknadsföringen och på så vis på nära håll följa företagets resa.
  • QuickNet Tänkte skriva lite om mitt jobb på på QuickNet webbyrå där jag får jobba med en del av mina intresse, bland annat sökmotoroptimering, googleannonsering och digital annan marknadsföring. Förutom att ha en webbyrå så är QuickNet en telefoni- och bredbandsoperatör både för företag och privatpersoner.

Ämnen: , , , ,