FI:s kartläggning av gräsrotsfinansiering i Sverige

Gräsrotsfinansiering, även kallat person-till-person-lån, peer-to-peer-lån eller p2p-lån blir allt populärare. Finansinspektionen har gjort en kartläggning som de nu presenterat på deras webbplats.

Gräsrotsfinansiering i Sverige – en kartläggning av finansinspektionen

Gräsrotsfinansiering är en globalt växande företeelse som börjat etablera sig även i Sverige och som innebär att kapital och krediter förmedlas via en teknisk plattform som kopplar samman kapitalsökande och investerare. Gräsrotsfinansiering innebär att kapital och krediter förmedlas via en teknisk plattform som kopplar samman kapitalsökanden och investerare. Finansieringsformen utgör ett alternativ till traditionell finansiering via kreditinstitut och marknader.

Läs hela FI:s rapport om Gräsrotsfinansiering här (pdf)

Exempel på bolag som erbjuder p2p-lån:

 

Relaterade inlägg

  • Kampanjkod hos Lendify Med begrepp som Peer-to-peer lån, P2P-utlåning, peer to peer lending eller något liknande menas lån mellan privatpersoner istället för det "normala" där personer lånar från en bank. Oftast hanteras detta via en marknadsplats, till exempel svenska Lendify.
  • Bra eller dåligt att investera hos Lendify Lendify är en marknadsplats för lån mellan privatpersoner. Hos Lendify möts privata långivare och låntagare på förmånliga villkor som gynnar båda parter.
  • Ny webbsida för bilparkering Jag har nu startat upp en ny webbplats där jag presenterar ett stort antal alternativ på parkeringar fördelade på län, kommuner och platser.
  • Svenska poddar om börs och ekonomi En sammanställning av de svenska poddar om börs, investeringar och ekonomi som jag regelbundet lyssnar på.
  • Har nu besökt 30 olika länder Nyss hemkommer från en resa till Argentina och Brasilien vilket nu gör att jag nu besökt 27 länder utanför Sverige, räknar då med två länder som jag bara mellanlandat i och aldrig lämnat flygplatsen.

Ämnen: , , , , , ,