Resa till Hawaii med äventyr, mat, sol och bad

Hemkommen från en fantastik resa till Hawaii där vi gjorde en hel del utflykter och aktiviteter.

Surfning på Wikiki Beach i Honolulu

Första dagen körde vi en timme med instruktör och därefter två dagar med enbart hyra av surfbräda.  Har tidigare enbart surfat i Costa Rica och tyckte att det var betydligt bättre och lättare på Wikiki. Det går att surfa betydligt längre på varje våg och de större brädorna gör det betydligt stabilare. Ända nackdelen att det var mycket folk så ibland fick man avbryta för att inte köra över folk. Det finns många som hyr ut brädor så det finns det inget behov av att boka i förväg. För lektioner kan det nog vara bra att gå dit i förväg och boka en tid.

Topptur till Mauna Kea med solnedgång och stjärnor

Mauna Kea är en inaktiv vulkan och det högsta berget på Hawaii, 4 207 meter över havsytan. Mätt från bergets fot till toppen är Mauna Kea 10 203 meter högt. Såg en riktigt fin solnedgång från toppen men det var kallt och blåste så varma kläder rekomenderas. Jacka får man låna med handskar och vindtäta byxor är bra att ha.

www.arnottslodge.com

Manta Ray Night Dive in Kona, Hawaii

Tour by Neptune Charlie’s Ocean Safaris / Manta Ray Dives of Hawaii
www.neptunecharlies.com

Hajskådning från bur

North Shore Shark Adventures
www.sharktourshawaii.com

Koloa Zipline

www.koloazipline.com

Hotell

Honolulu – Oahu
Ohana Waikki East Hotel
www.ohanahotels.com

Hilo – Big Island (Hawaii)
Maureen´s B&B
www.maureenbnb.com

Kona – Big Island (Hawaii)
Kona Islander Inn Hotel
www.konaislanderinnhotel.com

Kapaa – Kauai
Aston Islander on the Beach
www.astonislander.com

 

Relaterade inlägg

  • Nyårsresa till Costa rica Över nyårsskiftet 2015-2016 åkte jag till Costa Rica för en resa där äventyr blandades med sol och bad.
  • Downhill i Järvsö Efter några års uppehåll var det nu åter dags för två dagar med downhill på MTB. Denna gång besökte jag tillsammans med familjen Krogh Järvsö Bergscykel Park i natursköna Hälsingland. Anläggningen rekommenderas varmt för den som gillar downhill. Hela vistelsen var grymt bra, allt från boende och mat på Bergshotellet till leder och personal i backarna. Enda besvikelsen var det åskoväder som svepte förbi och stängde liften under dryga timmen men det kunde ju inte anläggningen lastas för. Att de inte vill ha folk i en sittlift om blixten slår ner har jag full förståelse för.
  • Safariresa till bergsgorillorna i Uganda Mitt resereportage från en fantastisk safariresa till bergsgorillorna, lejonen, elefanterna och flera underbara djur i Uganda. En del av mina bilder från resan finns i albumet Uganda på Flickr. Kan varmt rekommendera Uganda som resmål ifall du är intresserad av att se de stora afrikanska djuren och fin natur.
  • Besök på Gammelstilla Whisky Efter ett stort antal whiskyresor till Skottland besökte jag igår för första gången ett svenskt whiskydestilleri. Efter det att Mackmyra startade i slutet av nittiotalet har nu ett drygt tiotal destillerier tillverkning av svensk whisky. Gårdagens utflykt gick till Gammelstilla Whisky utanför Torsåker i Gästrikland. Whiskydestilleriet ligger i enormt vacker bruksmiljö på Gammelstilla Bruk ett bruk med en historia från 1650-talet.
  • Resor till skottland Årets reseschema börjar ta form även om det är mycket kvar att planera. Förutom en fotbollsresa till London och en sväng till chefens brors pensionat i Duved lutar det åt att det blir två resor till Skottland. Anledning till att det blir två resor till Skottland är en av mina bästa vänner driver en resebyrå för Skottlandsresor och jag brukar hänga med när det är dags att reka nya reserutter.

Taggar: , , , , , ,