Konvertera från youtube till gif

Eftersom det nu går att visa gif-animationer direkt i flödet på twitter kan det uppstå situationer då man vill konvertera ett klipp på youtube till en gif att ladda upp på Twitter. Det finns mängder av verktyg och webbplatser som kan hjälpa dig med detta men här kommer ett förslag på lösning.

 1. Gå in på clipconverter.cc och fyll i adressen till youtubeklippet.
 2. Välj MP4 som format och fyll i tiden från-till som du vill ladda ner. Tänk på Twitter har en begränsning på 3 MB så håll klippen runt 4 sekunder.
 3. Ladda ner filen och spara den på din dator
 4. Gå sedan in på ezgif.com/video-to-gif/ och ladda upp filen
 5. Klicka på Convert to Gif och spara sedan ner filen
 6. Gå  in på Twitter och ladda upp filen som en bifogad bild

 

Relaterade inlägg

 • Tubecon i Västerås Tubecon är ett event skapat av Youtubers, för sina fans. 42 Youtubers kom till Västerås under Tubecon Tour 16 .
 • Lista med svenska F1-twittrare Nu i helgen är det premiär för Formel 1 och jg passade då på att skapa en lista på Twitter med folk som är intresserade av Formel 1. Tror nog att intresset kommer åka år då det för första gången på väldigt många år finns en svensk på startlinjen.
 • SHL – Sociala Hockey Ligan Elitserien har bytt namn till SHL (Svenska Hockey Ligan) och det återstår några veckor till serien drar igång. Jag har kollat upp hur tabellen ser ut om man slår ihop klubbarnas följare på Facebook, Twitter och Instagram.
 • Leksands IF på Twitter 2016/2017 Leksands spelartrupp inför återkomsten till SHL är nu nog i det närmaste klar. I maj 2013 och september 2015 skrev jag om Leksands IF på Twitter där jag listade twitterkonton för spelare, ledare och supportrar i Leksands IF. Nu när det är relativt många nya spelare tycke jag att det var dags att sammanställa vilka spelare och ledare som har konton på twitter. Om jag missat något konto så skicka gärna en tweet till mig på @barkskog. Tittade igenom alla konton och det skiljer en hel del gällande frekvensen på inläggen. Får hoppas att det under säsong blir bättre tempo i tweetens från spelarnas liv utanför planen. En annan önskan är att spelarna uppdaterar profilbilder så att det blir den vackra vitblåa leksandströjan på dem som har matchbilder som profilbilder.
 • Leksingar på Twitter Den 15 maj 2013 skrev jag ett inlägg om Leksands IF på Twitter där jag listade twitterkonton för spelare, ledare och supportrar i Leksands IF. Sedan dess har samtliga listade spelare förssvunnit från klubben så därför är det nu dags att göra en ny lista.

Ämnen: ,