Martin Adlers bilder visas i Västerås

Västeråsaren och fotografen Martin Adler skildrade människor och kulturer genom kameran. Han rapporterade från stridszoner och katastrofområden världen över. Martin Adler sköts till döds under ett uppdrag i Somalias huvudstad Mogadishu och lämnade tusentals fotografier och hundratals timmar filmat material efter sig. Från nu och fram till februari visas ett urval av Martin Adlers fotografier upp på Västerås Konstmuseum. Fokus i utställningen är Adlers världsomfattande arbete och starka bildberättelser. Martin Adler hade en förmåga att skildra den enskilda individen mitt i allt kaos – att fånga ögonblicket.

Jag var där och tittade förra veckan och rekommenderar varmt ett besök. Det är dock inget riktigt uppmuntrande besök då många av bilderna visar utsattheten och grymheten i de delar av världen där Martin rörde sig. Har du ingen möjlighet att besöka utställningen i Västerås så finns möjligheten att köpa boken Martin Adler – Moments där en hel del av bilderna finns.

Relaterade inlägg

  • Cathrine Öberg ställer ut på Galleri C Min vän och kollega Cathrine Öberg är även konstnär och ställer den här veckan ut på Galleri C i Västerås. Galleriet ligger nere vid Carlson på kajen vid mälarens strand. Hennes speciella teknik består av att silkespapper fästs på canvas med hjälp av vitfärg. När silkespappret och färgen torkat målar hon motiven på tavlan med lager på lager av färg. Varje lager måste torka noggrant emellan strykningarna. En tavla kan bestå av upp till 40 lager av transparent färg.
  • Guide för konst i Västerås Konst är väl egentligen inte mitt största intresse men här ska jag försöka göra en guide för konst i Västerås. Anledningen till att jag ramlade in på det här ämnet är att en av mina kollegor är konstnär och hon bad om hjälp för att marknadsföra sin konstateljé i Västerås och sina tavlor.
  • Safariresa till bergsgorillorna i Uganda Mitt resereportage från en fantastisk safariresa till bergsgorillorna, lejonen, elefanterna och flera underbara djur i Uganda. En del av mina bilder från resan finns i albumet Uganda på Flickr. Kan varmt rekommendera Uganda som resmål ifall du är intresserad av att se de stora afrikanska djuren och fin natur.
  • Whiskybilder Efter ett väldigt långt fotouppehåll har jag nu tagit mig ut på två fototuren med whisky som tema och motiv.
  • Bra fotografer i Västerås Jag tycker det är riktigt roligt att fota och brukar ibland hoppa in som fotograf åt VSK Fotboll i samband med deras matcher. I samband med mitt jobb på QuickNet blir det också en del fotande i samband med frukostmöten och liknande evenemang men jag har inga planer på att jobba professionellt som fotograf. Får dock en del förfrågningar så jag tänka passa på att tipsa om några bra fotografer i Västerås med omnejd.

Ämnen: , , , ,