Bok om googleoptimering

Googleoptimering handlar om att få sin webbplats synlig i sökresultatet på sina relaterade sökord och det har nyligen släppts en bok angående detta viktiga  ämne. Det finns en hel del att tänka på både på den egna webbplatsen samt hur man ska hantera länkar från andras webbplatser. Några av frågorna som du får svar på i boken är:

  • Hur gör man för att hitta de smartaste sökorden?
  • Hur bygger man upp sajten med innehåll och undersidor för att den ska framstå som bra i Googles värld?
  • Vilka andra sajter därute kan det vara bra att länka till och samarbeta med?

 

Boken om googleoptimering kostar 201 kronor och går att köpa via Adlibris

Relaterade inlägg

  • Vad är ett affiliatenätverk? Det finns idag ett relativt stort antal svenska affiliatenätverk. Ett affiliatenätverk är ett system där annonsörer, oftast e-butiker, som vill öka sin försäljning paras ihop med webbplatsägare som vill öka sina annonsintäkter.
  • Kupongkod, kampanjkod, värdekod, bonuskod Kupongkod, kampanjkod, värdekod, bonuskod och liknade är begrepp som används flitigt i samband med e-handel då det i de flesta e-handelssystem finns stöd för detta. Kampanjkoden ger kunderna tillgång till rabatterade erbjudanden i den aktuella nätbutiker. Många söker även efter kampanjkoder i samband med att de ska köpa på nätet och som ett led i detta har det skapats ett stort antal webbplatser som enbart presenterar aktuella kampanjkoder. Eller mer korrekt så ger webbplatserna en bild av att presentera aktuella kampanjkoder men i många fall är det enbart ett sätt att locka in trafik på webbplatsen.
  • Krönika: Företagen brister i den sociala dialogen I det aktuella numret av Västerås Tidning Business har jag skrivit en krönika med rubriken företagen brister i den sociala dialogen. Västerås Tidning Business lanserades hösten 2015 och är ett fristående magasin för företag och beslutsfattare i Västmanland. Tidningen utkommer i runt 22 000 exemplar fyra gånger per år.
  • Konvertera .Numbers till Excel Har du fått en fil med ändelsen .numbers som du inte kan öppna på din PC så finns det lite olika vägar att gå. Antingen så ber du den du fick filen att i iWork spara filen som en excel-fil eller så använder du någon webbtjänst för att konvertera den till excel.
  • Visa en film för endast facebookfans Fick frågan från en kund på hur de skulle göra för att endast visa en film för de som valt att gilla deras facebooksida. De vanliga filmerna som man kan ladda upp i loggen blir synliga för alla. Lösningen blev att skapa en undersida genom fbml-applikationen och sedan lägga in filmen som en flashfilm (swf). För att endast visa innehållet för de som valt att gilla  sidan användes koden nedan. <fb:visible-to-connection> <Fb:swf swfsrc='Ange sökväg till swf-filen' imgsrc='Ange sökväg till bilden' width='640' height='480' /> <fb:else>Klicka gilla ovan för att se filmen</fb:else> </fb:visible-to-connection> Förklaring swfsrc = Här ska du ange sökvägen till swf-filen imgsrc = Här ska du länka till en bild som blir klickbar för att starta filmen. Konvertera filmer från mp4 till swf Kunden använder sin digitalvideokamera för att skapa filmen och den lagrar dem som mp4. För att konvertera filmerna användes programmet Aimersoft. Trialversionen fungerar för filmer upp till tre minuter. Fullversionen kostar $35.95. Klicka på download windows version Spara filen på skrivbordet Klicka på filen och kör installationsprogrammet. Nä programmet startat väljer du din mp4-film i det vänstra fönstret. Klicka på rullisten för profile och välj online video >> swf Välj vid output var du vill spara filen Klicka på start  

Ämnen: