Nytt försök på cykelvasan under 3:30

5 augusti, 2017

Cykelvasan

I år blir sjunde gången jag rullar över startlinjen i Cykelvasan och målet är samma som de senaste åren, dvs att komma i mål på en tid under 3.30. Förra året var det grymt nära då jag rullade över mållinjen 3 timmar 30 minuter och 57 sekunder efter det att jag rullade över startlinjen i Sälen.

Mina tidigare tider på cykelvasan

  • Cykelvasan 2011 Tid 03:57:42 Plats 742
  • Cykelvasan 2012 Tid 03:47:46 Plats 1180
  • Cykelvasan 2013 Tid 04:01:55 Plats 3027
  • Cykelvasan 2014 Tid 03:36:24 Plats 1843
  • Cykelvasan 2015 Tid 03:45:14 Plats 1949
  • Cykelvasan 2016 Tid 03:30:57 Plats 1290

MTB-kurs i Falun

3 augusti, 2017

Jag har nu cyklat MTB i ungefär sju år och känner att jag år för år blir bättre tränad och även lite bättre på de tekniska delarna av cyklingen. Men gällande tekniken så har jag länge insett att det finns väldigt mycket att lära så när jag fick några dagar över i sommar började jag googla efter MTB-kurser. Letade kors och tvärs i området Västmanland, Dalarna, Örebro och Stockholm och hittade en del arrangörer av kurser men det mesta var helgläger i maj och juni vilket redan hade passerat.  Bytte då strategi och gick in på hemsidorna för de MTB-anläggningar jag hade koll på vilket vad Högbo MTB Arena, Säfsen och Lugnet. På den sistnämnda hittade jag en länk till Toppfysik och där fanns det jag sökte. Efter en snabb mailkonversation var jag inbokad på en två timmars privatlektion med Fredrik Ericsson. En cyklist med lång erfarenhet av att lära ut MTB-teknik och han har även skrivit boken Cykelträning – träningslära för landsväg och MTB.

På kursdagen träffade jag Fredrik på Lugnet i Falun och vi cyklade iväg upp mot skogen. Där gjordes en kort kontroll av cykel och jag fick de första tipsen i form av några justeringar gällande cykeln, bland annat gällande däcktrycket och placeringen av bromshandtagen. Sedan drog vi igång med teknikträningen där jag både uppför och nerför cyklade över rötter och stenar med löpande tips på förbättringar. Efter ett tag med träning på stigar stannade vi till på en grusplan där kursen gick vidare med balans- och hoppövningar. Det var grymt lärorikt att få prova på olika övningar som jag sedan kan fortsätta träna på här hemma. Att stå stilla är inte alls så lätt som man kan tro, även om både stillastående och hoppande såg väldigt enkelt ut när Fredrik visade.

Ett annat moment som vi tränade på var att åka ner för branta partier, mitt första försök gick riktigt uselt och slutade efter dålig balans med en vurpa. Men skam den som ger sig och på andra försöket kom jag ner under kontroll. Som en skön avslutning körde vi några av de fantastiska MTB-leder som Falu Stigcyklister byggt på Lugnet och andra ställen i Falun.

Sammanfattningsvis var det en grymt lärorik kurs som jag rekommenderar alla som cyklar MTB. Jag lärde mig väldigt mycket direkt och fick dessutom väldigt mycket övningar som jag kan genomföra på egen hand här hemma i Västerås. Två dagar efter kursen körde jag Engelbrektsloppet i Norberg där jag förbättrade min tid med runt 20 minuter från året innan. Helt enkelt en helt underbart bra MTB-helg!

Om MTB-instruktören Fredrik Ericsson

Fredriks karriär som tävlingscyklist, inom cykelcross, landsväg, mountainbike och velodrom, spände över åren 1993 till 2014. Meritlistan innehåller över 20 SM-medaljer, topp 20 placeringar vid VM samt segrar i klassiska lopp som CykelVasan och Birkebeinerrittet.

Fotbollsresa till London

5 juli, 2017

Fotboll och resor är två av mina stora intressen och kombinationen är oslagbar.  Som ett sidoprojekt till mitt vanliga jobb driver jag webbplatsen London Tickets där jag förmedlar biljetter till fotboll i England. Fram för allt till de olika lagen i London men även till hemmamatcherna till de i sverige populära lagen Liverpool FC och Manchester United. Så är du intresserad av att boka en fotbollresa till London så gå in på londontickets.se. Har du några frågor så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Det har blivit några resor genom åren och nedan lista jag de fotbollsresor till London, Birmingham och Liverpool som jag gjort för att se på fotboll.

Mina fotbollsresor till London

1997 Tottenham – Wimbledon, White Hart Lane i London
1998 Tottenham – Newcastle, White Hart Lane i London
1999 England – Sverige, Wembley Stadium i London
2001 Arsenal – Middlesbrough, Highbury i London
2003 Chelsea – Liverpool, Stamford Bridge i London
2004 Fulham – Liverpool, Craven Cottage i London
2005 West ham – Middlesbrough, Upton Park i London
2006 Fulham – Charlton, Craven Cottage i London
2006 West ham – Aston Villa, Upton Park i London
2006 Arsenal – Middlesbrough, Emirates Stadium i London
2007 Crystal Palace – Preston, Selhurts Park, London
2007 Aston Villa – Wigan, Villa Park, Birmingham
2007 Liverpool – Wigan, Anfield, Liverpool
2007 West Ham – Manchester United, Upton Park, London
2008 Fulham – Chelsea, Craven Cottage, London
2008 Liverpool – Newcastle, Anfield, Liverpool
2009 Fulham – Manchester United, Craven Cottage, London
2009 West ham – Liverpool, Upton Park, London
2010 Aston Villa – Man U, Wembley, London
2011 QPR – Leeds, Loftus Road, London
2012 West Ham – Newcastle, Upton Park, London

Poddar om MTB

3 juli, 2017

En sammanställning av de svenska poddar om MTB och träning som jag regelbundet lyssnar på.

MTB-podden

MTB-podden är en podcast där Per Frost intervjuar intressanta personer inom svensk mountainbikecykling. Hans mål är att fånga så intressanta gäster som möjligt och att släppa ett avsnitt av podden varje vecka.

Poddens webbplats

Mountainbikepodden

En podcast om mountainbike, prylarna och äventyren. Allt på svenska!

Lyssna på podden hos Podtail

Svenska poddar om börs och ekonomi

25 juni, 2017

En sammanställning av de svenska poddar om börs, investeringar och ekonomi som jag regelbundet lyssnar på.

Börspodden

Johan & John, två daytraders med många års erfarenhet från finansmarknaden delar med sig av sina tankar och idéer i en podcast kallad Börspodden. För den oinvigde kan en podcast närmast liknas vid ett radioprogram. Hör herrarna diskutera aktuella aktier, berätta skrönor från marknaden och dela med sig av rykten ”på stan”.

Webbplats

Kapitalet

Kapitalet är ett poddradioprogram med reportage om finans, ekonomi och samhälle. Ett nytt avsnitt publiceras varje måndag. Programmet, som ursprungligen hette Fondpodden, sjösattes första gången hösten 2014, och utgjordes då av intervjuer om sparande och privatekonomi.

Webbplats

Sparpodden

En podd om sparande och investeringar från Nordnet.

Webbplats

FillOrKill

FillOrKill-podden är en podcast om börs och finans som drivs av tre anonyma daytraders. Poddavsnitten
släpps en gång per vecka och behandlar alltifrån relevanta börsnyheter, makroekonomi, trading och mycket mer.

Webbplats

Pratapengar

#PrataPengar är podden där Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé och Nicklas Andersson tar upp frågorna som rör sparande, aktier, fonder, privatekonomi, börsen, pension och mycket mer!

Webbplats

Pengar och Politik

Du vill ha bättre koll när du lyssnar på ekonominyheterna. Du vill ha argument och kött på benen i debatten. Lyssna när Jenny Lindahl snackar med Sandro Scocco och gäster om gränslandet mellan ekonomi och politik i Arena Idés ekonomipodd.

Soundcloud

Omvärldspodden

Välkommen till omvärldspodden från Carnegie Private Banking. Podden för dig som vill ha koll på investeringsklimatet och vad som är viktigt för dina placeringar. Omvärldsstrategerna: Helena Haraldsson och Henrik Von Sydow tar upp 3 viktiga omvärldshändelser
inom makro & politik som påverkar de finansiella marknaderna.

Soundcloud

Svenska poddar om whisky

En sammanställning av de svenska poddar om whisky som jag regelbundet lyssnar på. Ta fram en god whisky, sätt på dig hörlurarna och lär dig mer om whisky.

Whiskypodden från WhiskyABC

WhiskyABC är antagligen den största svenska största whiskypodd. Podden drivs av två whiskyfantaster som i podden går under namnen Doktorn och Professorn. De båda är enormt kunniga om ämnet och de munhuggs om vilken whisky som egentligen är bäst, gör reportage från mässor och destillerier, går in i labbet för att koka ihop något unikt varvat med nyheter, fakta och provningar.

Webbplats | Youtube

Whisky och annat gott

Whisky och annat gott är en podd om framförallt whisky men även en hel del annat gott. Drivs av två skåningar som är relativt nya på ämnet whisky vilket skiner igenom gällande kunskapen men det är en del av poddidén. De menar med det är att de är som så många andra, mycket intresserade av whisky  men vi vet inte så mycket om dem, tillverkning, smakning, do and dont’s och allt annat du kan tänka dig. Deras mål är för er men även för deras vinning lära sig mer för att kunna ha ännu lite trevligare nästa gång vi alla är på en whiskyprovning eller bara träffar kompisarna nästa gång!

Webbplats

QuickNet

19 juni, 2017

Tänkte skriva lite om mitt jobb på på QuickNet webbyrå där jag får jobba med en del av mina intressen, bland annat sökmotoroptimering, googleannonsering och annan digital marknadsföring. Förutom att ha en webbyrå så är QuickNet en telefoni- och bredbandsoperatör både för företag och privatpersoner.

Svenska poddar om webb och digital marknadsföring

25 maj, 2017

En sammanställning av de poddar om webb och digital marknadsföring som jag regelbundet lyssnar på.

Sökpodden

Sökpodden är en podcast för dig som gillar Google, Facebook, SEO och SEM.

Webbplats

Digitalisterna

I podden Digitalisterna diskuteras aktuella nyheter om tech, digitala lösningar, innovationer och startups med spännande gäster.

Acast

Social by default

Podden Social by default tar upp aktuella ämnen, intervjuar intressanta personer som jobbar med sociala medier, digitala varumärken och digitalisering av kommunikationsbranschen.

Webbplats

Hillmanpodden

I Hillman Podden lär du dig använda internet effektivt i ditt företag, så att du kan nå fler kunder 2017.
Håll dig uppdaterad på förändringar under 2017 som påverkar din marknadsföring online och få en inblick i arbetet som digital strateg, webbkurs- och webinar producent m.m.

Acast

Kntnt Radio

Kntnt Radio är en av våra podcasts. Här pratar vi själva eller tillsammans med en gäst om content marketing och näraliggande områden.

Webbplats

Valborg på Stora Torget i Västerås

1 maj, 2017

För första gången på många år var jag till Stora Torget på valborg. Arrangör där är Västerås Citysamverkan och  det bjöds på aktiviteter i form av fotboll, pingis och basket för barnen samt landshövdingstal  och ABB-kör för de vuxna.

Mexikansk restaurang i Västerås

20 april, 2017

Utbudet av restauranger i Västerås fortsätter att förbättras, det senaste tillskottet är egentligen inte en ny restaurang men Lobbybaren på Hotel Plaza har helt gjort om kvällskonceptet och kör nu vällagad mexikansk mat. Bakom den nya menyn står kockarna på hotel Plaza plus Christoffer Magnusson Domeij från The Nutmeg House i Västerås. Jag fick möjligheten att prova ett urval från menyn för några veckor sedan och det var riktigt gott så jag ska absolut besöka restaurangen nu när de har öppnat.