Köpt ny MTB – Scott Scale 935 – 2015

Efter sex år med min Scott Scale 70 tog jag nu beslutet att köpa en ny och bättre MTB. Efter att ha tittat runt en hel del slutade det med en Scott Scale 935 hos Team Sportia. Nu blir det att hårdträna under en vecka för att vara kompis med nykomlingen till cykelvasan nästa helg.

Ram: Scale Carbon IMP technology / Carbon / Tapered HT PM 160 Disc / BB92 IDS SL dropouts SDS Shock Damping System
Framgaffel: Rock Shox XC 30 Gold TK Solo Air Alloy Steerer / remote Lockout reb. Adj. / 100mm travel
Remote: Rock Shox Pop Loc
Framväxel: Shimano Deore FD-M616 / 34.9
Bakväxel: Shimano XT RD-M781 SGS Shadow Type / 20 Speed
Växelreglage: Shimano Deore SL-M610 Rapidfire plus / 2 way release w/gear indicator
Vevparti: Shimano FC-M625 2-piece Design 38 × 24 T
Hjul: Syncros XC / Eyelets / 32H XC39
Bromshandtag: Shimano BL-M396 Disc
Bromsar: Shimano BR-M396 Disc 180/F and 160/Rmm SM-RT54 CL Rotor
Däck: Schwalbe Rocket Ron / 2.1 67EPI Kevlar Bead / Dual compound Performance Series
Vikt: 11.25 kg

Relaterade inlägg

  • MTB-kurs i Falun Jag har nu cyklat MTB i ungefär sju år och känner att jag år för år blir bättre tränad och även lite bättre på de tekniska delarna av cyklingen. Men gällande tekniken så har jag länge insett att det finns väldigt mycket att lära så när jag fick några dagar över i sommar började jag googla efter MTB-kurser. Efter en del letande bokade jag en privat MTB-kurs med Fredrik Ericsson. En cyklist med lång erfarenhet av att lära ut MTB-teknik och han har även skrivit boken Cykelträning – träningslära för landsväg och MTB.
  • Downhill i Järvsö Efter några års uppehåll var det nu åter dags för två dagar med downhill på MTB. Denna gång besökte jag tillsammans med familjen Krogh Järvsö Bergscykel Park i natursköna Hälsingland. Anläggningen rekommenderas varmt för den som gillar downhill. Hela vistelsen var grymt bra, allt från boende och mat på Bergshotellet till leder och personal i backarna. Enda besvikelsen var det åskoväder som svepte förbi och stängde liften under dryga timmen men det kunde ju inte anläggningen lastas för. Att de inte vill ha folk i en sittlift om blixten slår ner har jag full förståelse för.
  • Poddar om MTB En sammanställning av de svenska poddar om MTB och träning som jag regelbundet lyssnar på. Poddar tycker jag är ett bra sätt att lära sig nya saker både gällande cykling och träning.
  • Cykelvasan under 3:30 i år I år blir femte gången jag rullar över startlinjen i Cykelvasan och målet är satt till att komma i mål på en tid under 3.30. Det känns just nu helt realistiskt efter en helt en vinterträning som förutom en svacka på grund av ryggproblem hållits gång helt okej. Har även hunnit med en hel del pass ute och håller jag bara upp träningen nu under våren så kommer det kännas bra när semestern kommer. Vissa semesterveckor kommer det bli sparsamt med mountainbike men med andra fysiska aktiviteter på schemat ska jag inte tappa allt för mycket. De sista veckorna blir det sedan fokus på att hitta känslan och formen igen.
  • Däcktryck på cykelvasan I helgen som var cyklade jag för tredje gången cykelvasan mellan Sälen och Mora. Efter strul med punktering och däcktryck kom jag i mål på tiden 04:01:55.

Ämnen: ,