Whiskyresa till Oban, Islay och Cambpeltown

Den 6-12 maj var jag återigen iväg på en whiskyresa till Skottland. Denna gång besökte vi i tur och ordning Oban, Islay och Cambpeltown. Som vanligt besökte vi en hel del destillerier och smakade där på ett helt gäng trevligt whiskysorter.

Denston i Doune

 • Deanston 18
 • Deanston 20
 • Deanston från fat i shopen

Ardbeg på Islay

 • Ardbeg Perpetum distillery edition
 • Ardbeg Dark cove

Lagavulin på Islay

 • Lagavulin 8 limited edition
 • Lagavulin Jazz 2015
 • Lagavulin Distillers edition double matured

Laphroaig på Islay

 • Laphroaig Select
 • Laphroaig 15
 • Laphroaig Tripple Wood
 • Laphroaig Lore

Bruichladdich på Islay

 • Octamore 7.2
 • Port Charlotte Valinch från tunna
 • Port Charlotte 2007 cc:01
 • Caol ila Distillers edition
 • Caol ila Feis ile 2013

Glen scotia i Cambpeltown

 • Glen scotia 15
 • Glen scotia Victoriana
 • Glen scotia Double matured
 • Glen scotia Distillers edition
 • Glen scotia 16

Cadenhead i Cambpeltown

 • Cadenhead Glen rothes 26 Från tunnan 46,9%
 • Cadenhead Glenlivet 18 från tunnan
 • Cadenhead Capekdonach 1996 sherry finish
 • Cadenhead Arran 1996 44,9%
 • Cadenhead Highland park 1988 – 2008 bourbon hog + 8 year cherry lagrad
 • Cadenhead Caol ilaa 1984 57,7 32 years old
 • Cadenhead Loch lomond 1974

 

Relaterade inlägg

 • Resor till skottland Årets reseschema börjar ta form även om det är mycket kvar att planera. Förutom en fotbollsresa till London och en sväng till chefens brors pensionat i Duved lutar det åt att det blir två resor till Skottland. Anledning till att det blir två resor till Skottland är en av mina bästa vänner driver en resebyrå för Skottlandsresor och jag brukar hänga med när det är dags att reka nya reserutter.
 • Mount Everest whisky Efter senaste resan är whiskyhyllan påfylld med ett udda inslag i form av en Mount Everest whisky. Hade på förhand inga större förväntningar på denna whisky och priset på runt 35 kronor för 180 ml gjorde inte att de steg. Men då vi tillbaka i Katmandu provsmakade whiskyn visade den sig vara fullt drickbar med en rätt len smak.
 • Svensk whisky Svenska staten gjorde under 60-talet gjorde ett kort försök med att starta tillverkning av svensk whisky men den riktiga starten till den svenska whiskyproduktionen var när Mackmyra öppnande kranarna runt milleniumskiftet. Efter det har det regelbundet öppnat destillerier som tillverkar svensk whisky. De flera destillerierna är väldigt små och säljer i princip enbart sin whisky via försäljning av hela fat, oftast i storleken 30 liter.
 • Besök på Gammelstilla Whisky Efter ett stort antal whiskyresor till Skottland besökte jag igår för första gången ett svenskt whiskydestilleri. Efter det att Mackmyra startade i slutet av nittiotalet har nu ett drygt tiotal destillerier tillverkning av svensk whisky. Gårdagens utflykt gick till Gammelstilla Whisky utanför Torsåker i Gästrikland. Whiskydestilleriet ligger i enormt vacker bruksmiljö på Gammelstilla Bruk ett bruk med en historia från 1650-talet.
 • Bruichladdich octomore är världens rökigaste whisky Under min whiskyresa till Islay i Skottland förra veckan provsmakade jag och köpte en flaska av världens rökigaste whisky, nämligen Bruichladdich octomore. Rökigheten i whisky kommer från hur länge kornet röks med torv under torkningen och för octomore är det rätt länge för den är galet rökig. Läs mer om världens rökigaste whisky Läs mer om Bruichladdich

Ämnen: , ,