Recept på fiskburgare

De senaste fem åren har jag tillbringar en vecka varje höst på fiskeresa i Norge. Fisket är oftast väldigt bra vilket gör att jag vid hemkomsten kan fylla upp frysen med bland annat torsk, makrill och sej. Torsken och makrillen brukar jag helt enkelt tillaga genom att steka filéerna i smör och i torskens fall även med ströbröd.  Av sejen gör jag antingen fiskgratäng eller fiskburgare. Fiskekaker kallas de i norge och är både enkla och goda.

Ingredienser för fiskburgare till 4 personer
Fisk 800,0 gram (sej, kolja eller annan vit fisk)
Ägg 2 st
Potatismjöl 2 msk
Mjölk 3 dl
Muskot
Salt & vitpeppar

Mixa allt i en bunke
Forma burgare i storlek av en pannbiff
Rulla i ströbröd
Stek i smör

Servera med potatismos.

 

Relaterade inlägg

  • Ny webbplats till vinklubben The Wine Room Vi på webbyrån där jag jobbar har lanserat en ny webbplats till vinklubben The Wine Room. På webbplatsen presenteras vinerna från några olika bolag som importerar viner för försäljning på Systembolaget. På webbplatsen vi byggt går det att plocka ihop en varukorg med viner som man vill köpa och sedan via ett klick kan man gå vidare till  Systembolaget för att slutföra beställningen. Vinerna levereras sedan till den butik du valt. 
  • Uppföljning på Sigillet-bluffen Som jag skrev om fick jag i början av februari ett skumt brev från Sigillet i Västerås där de genom diverse påstående och luddiga formuleringar försökte få mig att skriva på ett avtal för att de skulle sköta min PPM-förvaltning. Idag kom det en påminnelse där de fortfarande påstår att jag är kund och deras lurendrejeribrev är viktig information.
  • Svenska poddar om ekonomi Med många timmar på motionscykeln eller till fots under promenader brukar jag oftast lyssna på någon intressant poddcast inom mina favoritområden samhälle, ekonomi, träning, marknadsföring eller webb. Här har jag listat några av de svenska poddar jag brukar lyssna på inom ekonomi.
  • Mount Everest whisky Efter senaste resan är whiskyhyllan påfylld med ett udda inslag i form av en Mount Everest whisky. Hade på förhand inga större förväntningar på denna whisky och priset på runt 35 kronor för 180 ml gjorde inte att de steg. Men då vi tillbaka i Katmandu provsmakade whiskyn visade den sig vara fullt drickbar med en rätt len smak.
  • Nytt försök på cykelvasan under 3:30 I år blir sjunde gången jag rullar över startlinjen i Cykelvasan och målet är samma som de senaste åren, dvs att komma i mål på en tid under 3.30. Förra året var det grymt nära då jag rullade över mållinjen 3 timmar 30 minuter och 57 sekunder efter det att jag rullade över startlinjen i Sälen. 

Ämnen: , , ,